Hakkımda

21 Aralık 2011 Çarşamba

Sevgilimin cenazesinden

Nerde olduğunu bilirdim, gecelere değin sürerdi bazen evine gelmesi
Biraz kitap okurdum, biraz pencereden dışarıyı izlerdim, saat yarım olurdu, bir olurdu, uyku bastırırdı bazen.

Telefon elimde uyuyakalırdım. Sonra saat belki iki, belki daha geç çalardı telefon. öksürürdüm açmadan önce sesim çatallamasın, uyuduğumu anlamasın diye. "uyumuş muydun?" diye sorardı karşıdaki ses. "Hadi uykuna devam et" der de kapatır diye korkumdan "yok uyumuyorum" derdim.
O sesi beklerdim, çünkü, duyduğum anda bir uçak havalanırdı, o boşluk hissi, o kalp hızlanması, o ayakların yerden kesilmesi...
Beklerdim çünkü, duyduğum anda gökten bir yıldız kayardı, o mucizevi manzara, o karanlıktan doğan ışık, o güzellik, o huzur...
İçimden bir ses, bana onun yorgun olduğunu, uykusu olabileceğini söylemese, sabaha kadar kapatmak istemezdim telefonu. Ama kıyamaz, yine "hadi uyu da dinlen" diyen ben olurdum.

Çok önceydi, yıllar, yıllar önceydi bu anlattıklarım. düşünün telefon bile icat edilmemişti. Bundan sebep olacak ki, bir daha telefon hiç çalmadı. Ben nerde olduğunu bilmez oldum, eve ne zaman geldiğinden habersiz kaldım. Beklemedim hiç, telefonu bir yerlerde unutup uyur oldum, uyanınca bile bakmaz oldum, çalmayan telefonuma.

Sonra telefon çaldı, içimden açmak gelmedi. Telefon çalarken uçaklar kalkmadı içimden, yıldızlar kaymadı gökyüzünden. Sımsıkı yumdum gözlerimi, kalbimi dinledim. Giden de susan da suret idi, gördüm. Bulamadım içimde surete yangından zerre. Ses aynı ses, göz aynı göz idi. Ne görmek ne duymak istedim. Belli ki gecelerce beklediğim ses, kendi sesimmiş. Yürek benimken, ses bahaneymiş.

12 yorum:

  1. Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler, ağzına dolar insanın. Sussan acıtır, konuşsan kanatır..
    Şimdi diyorum o ne yapıyor acaba? O güzelim gözleri kime bakıyor, o canım elleri nerde? Oysa günler o günler değil, akşamlar o akşamlar değil ve kalan şimdi sadece özlemin gecelerde.nerden bileceksinki)Seni o kadar çok sevmişimki senden vazgeçebilmek için ürettiğim fikirleri kendim bile inkar eder olmuşum. Sevgin gözümü o kadar çok kör etmişki senden uzaklaştığımı sandığım her anımda kendimi peşinden koşarken bulduğumu nerden bileceksinki. Aslında her uzaklaşmalarımın sana varabilmek için aldığım mesafe olduğunu nerden bileceksinki.Bensiz geçirdiğini sandığın günlerin ve yalnız hissettiğin anlarının aslında benle ve yalnız olmadığının ne zaman farkına varacaksınki.Her seferinde unutuyorum deme şerefine erdiğimde rüyama girip suratını asmaktan ne zaman vazgeçeceksinki.Çalan şarkılarda aklıma gelip içimi acıtmaktan ne zaman yorulacaksın.Beynimin herbir hücresinde sen varken seni unutmanın ne kadar zor olacağını nerden bileceksinki.(Leyla) sını özlemezmi hiç mecnun

    YanıtlaSil
  2. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8R1Or53pioE#! (ben beklerim)

    YanıtlaSil
  3. UNUTMADAN güzel kefen

    YanıtlaSil
  4. Leyla ile Mecnun dediniz de, dizisini izlemenizi tavsiye ederim.
    Çünkü en fazla o kadar ciddiye alıyorum şu yazdıklarınızda anlatılan duyguları..

    YanıtlaSil
  5. ‎"Şu rahmete bakın ki, insanlar bütün azalarıyla günah işlerken, sadece diliyle yaptığı tövbeyle affolunuyor."
    Ya Settâr!
    Sana karşı olan mahcubiyetim bana yeter.
    Başkasının önünde beni mahcup etme!
    Beni Sen kaldır ki, kimseler düşürmesin!
    Ve sen yine denendiğinde
    Ve yine kalbin daraldığında
    Ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
    Ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde
    Uzun uzun düşün ve hatırla yaratanını.
    Allah kuluna kâfi değil mi ?

    YanıtlaSil
  6. Hiç kimseyi bu kadar beklemedim ben.. Sen bekledin mi olric ?
    Bekledim efendimiz..
    Geldimi peki beklediğin olric ?
    Beklenenler hiç gelmez efendimiz.

    Müslüman temiz toprağa benzer: Ona her şey atılır, ezilir, hakaret görür, ama ondan hep güzel şeyler çıkar...!

    YanıtlaSil
  7. Mahbubundan,karşılık bekleyen ve ondan maksadını isteyen sadık bir seven değildir.Çünkü muhib, elinde olanı sevgilisi için verendir, sevdiğinde olanı almak isteyen değil.

    YanıtlaSil
  8. http://www.youtube.com/watch?v=JjQHqrF2Lh4&feature=related

    YanıtlaSil
  9. Düşüşüm sensizliğe..Birde bakmışsın ki gözleerinden süzülen şeffaf bir göz yaşı oluvermişim, tüm vedaları bir borç bilip kendime, tam ortasına düştüm işte sensizliğin, Gün Dönencedir hayata, ve dönecektir mutlaka. Geceye şahit ay ve siyah. gündüze yoldaş güneş ve mavi Düşüşüm Sensizliğe.. Borç bildim ben gidişlerini... Bir gün mutlaka borcumu ödemek için döneceğim. kolu bacağı kırık düşüncelerimden arda kalan sargılı ve mos mor bir bakışı sana getirmek için... beni nasıl düşürdüğünü anlatıcam sana uzun uzun. gözlerimden akan göz yaşının nasıl benle birleştiğini ve düştüğüm zaman acıyan yanlarımı anlatacağım. Düşüşüm sensizliğe.... sakat çocuklar bıraktın ardında umutla pekişen göz yaşlarından bir düşüş ve tutamadığın beni anlatacağım sana

    YanıtlaSil
  10. (Maziye bir bakıver neler neler bıraktın) mecnunu ciddiye almamıştıniz (RABBİM dahi insanın yaptıgı amelden çok ameli yaparkenki duyguları ciddiye alacagını vaadetmedimi) neyse adi degilsede aklı:(mecnun) kalbi:(Leyla) RABBİ:(ALLAH)

    YanıtlaSil
  11. samimiyet, sayın adsız, sadece samimiyet.
    İşte bütün mesele bu...

    YanıtlaSil

İSMİNİZİ YAZINIZ.
BU ÖNEMLİ.